Reklam för min second hand blogg

Idag blir det lite reklam för min blogg med kläder där jag till allra största del kommer sälja av barnens använda plagg (något enstaka nytt kan också dyka upp). Vid intresse av något kopierar man enklast texten och mailar mig på adressen som finns under fliken "Om" allra överst i bloggen (som för övrigt är densamma som vanligt). Klicka på bilden nedan så kommer ni direkt till bloggen. Vid intresse av mycket är jag inte omöjlig gällande paketpriser. Just nu har jag främst fått till text i babystorlekarna, men mer ska komma vartefter jag får ork och tid.
 
 
Varmt välkommen!
Kategori:

Kjol och body i ett - en kjody kanske ;-)

Jag fick en beställning med ett specifikt önskemål. Beställaren hade sett bodysar med påsydd kjoldel i butik och tyckte det var smart. Tyvärr fanns det bara i små storlekar. Bodyn med kjoldel nedan är sydd i stl 74. Den var riktigt rolig att sy. Jag valde att göra kjoldelen som en helcirkel, så det blev mycket vidd i den. Eftersom jag inte ville dra i bodyns tyg p g a risken för att töja ut tyget så försökte jag anpassa kjolen väl, men lyckades inte riktigt. Den blev några cm för vid, men fyra stycken veck placerade med jämna mellanrum gjorde att det blev kanon. Nedtill kantade jag kjoldelen med vanligt kantband. Nackdelen med det är att kjolen inte faller riktigt lika naturligt och mjukt, men jag tycker att det blev förvånansvärt bra ändå. Nu har den skickats ut till kund och jag har bett om lite feedback på den, så får vi se om jag skall utveckla idén vidare. 
 
Tyg: Znok designs "Sommar" och röd bomull/lycra från Jofotex till kjol och kantband.
 
Nedan kan man se att det faktiskt är en body med påsydd kjoldel. En liten tankemiss gjorde jag, men jag tror inte att det ska ha så stor roll. Jag skall dock lägga den på minnet och korrigera till en eventuell nästa gång. Tills vidare väljer jag att sätta introduktionspriset 250 kr inkl porto eftersom den är under utveckling. Senare kommer troligen priset höjas något när jag kommit fram till den perfekta modellen/sättet att sy den.
 
Kjody i stl 74 eget mönster på body och egen lösning på kjol, kjoldelen lär kunna varieras i det oändliga.
 
Utifrån ser det ju ut som en helt vanlig klänning, fördelen är ju att tack vare bodyns passform kommer inte kjolen kasa upp eller ner, den sitter där den sitter liksom!
 
Uppdatering tygutmaningen: till denna i storlek 74 går det åt ca 0,5 meter tyg vilket ger att 12 meter tyg nu har gått åt. D v s jag har nu fått chansen at köpa in 4 meter tyg. I och med rea hos Znok design har jag ju givetvis inte kunnat låta bli den möjligheten. Så nu är det bara att sy en massa igen om jag vill kunna köpa mera tyg.
 
 

Lite mera återbruk

Innan lillkillen ens var född så sydde jag ju en hel massa plagg från stl 56 till 68. Nedan följer ett gäng heldressar/bodysuits som jag med minimala ansträngningar sytt om. Som jag befarat så blev inte passformen gällande ärmar och ben i förhållande till kroppen helt toppen. De blev lite för långa. Och eftersom jag tyckte det såg så trist ut med uppvik kände jag att det behövde göras något. Så vissa suits har jag kortat ärmar och ben på och satt muddavslut i stället och andra har helt enkelt blivit ännu mer kortade till kort ärm och ben, riktiga sommardressar. Som i och för sig mest blir använda som pyjamaser här. Nu är ju de här heldressarna i stl 68, men då de är lite längre i axel-grenmått än bodysarna så funkar dessa ett tag till.
 
Före: kantband i ärm-och benslut.
 
Efter: lime mudd från Stoff & Stil matchade toppenbra och dessen känns lite mer "ombonad".
 
Före: samma sak här, ser lite kalt och trist ut och framför allt ärmarna är ju väldigt långa.
 
Efter: muddväv från Stoff & Stil, matchar det orangea mönstret i tyget och ger lite mera färg. En lite roligare dress helt enkelt.
 
Före: långa ärmar och ben med kantbandsavslut.
 
Efter: blev förvandlad till en dress med korta ärmar och ben med muddavslut (Stoff & Stil). Valde dessutom att ta bort alla knappar och sy igen grenöppningen som i vilket fall som helst blir för tight och inte fyller ngn funktion då. Knapparna återanvänds så klart ;-)
 
Att så små förändringar kan göra så mycket för utseendet. Och att startsträckan till förändring ibland ska ta så himla lång tid. Men nu så är det gjort och lilla herrn hinner använda dressarna i någon månad i alla fall. Det är så mysigt att få plocka fram nya kläder, men också lite jobbigt att inse hur fort han faktiskt växer. Framöver får jag roa mig att sy i storlek 80 (har bara tre plagg färdiga där) och med alla fina tyger har jag massor uta idéer. Favoriterna hamnar fortfarande i en back för att sparas. Vi får se hur länge det håller ;-)